Voordat je komt floaten

De floatcabines zijn zodanig ontworpen dat zij voldoen aan moderne en belangrijke eisen voor hygiëne en constructie. De cabine is technisch volkomen veilig en het water wordt gezuiverd en gesteriliseerd via een speciaal ontworpen systeem, ontwikkeld en gecontroleerd door TNO. Een luchtcirculatiesysteem zorgt er voor dat er op elk moment voldoende frisse lucht wordt aangevoerd.

Let op als je medicijnen gebruikt!

Floaten kan de werking van medicijnen beïnvloeden! Wie wil floaten maar medicijnen gebruikt en/of onder behandeling van een huisarts of specialist is, is genoodzaakt van te voren contact op te nemen met ’t Cocon. Met het oog op jouw veiligheid kan het namelijk nodig zijn dat je toestemming krijgt van je arts alvorens te gaan floaten.

De zout oplossing (MGSO4)

De cabine is gevuld met normaal water vermengd met gezuiverd bitterzout, dat speciaal is samengesteld voor het floaten. In de cabine is circa 500 kg bitterzout opgelost waardoor het mogelijk is er in te drijven, gewichtloos en vrij van druk.

Drijvende lichaamshoudingen

In de floatcabine lig je op de rug. Je kunt experimenteren met de beste houding die je zelf het prettigst vindt. Bijvoorbeeld de handen achter het hoofd, op je borst of langs je lichaam. Als je het moeilijk vindt de nek te ontspannen, dan kun je gebruik maken van een hoofdkussentje.

Ogen en oren

Probeer te voorkomen dat er zout in je ogen komt. Zorg ervoor dat je rustig blijft liggen, ontspan, strijk je haar naar achteren en kom niet met je handen aan en boven je gezicht. Wanneer er onverhoopt toch zout in de ogen komt, heb je daar een paar minuten ongemak van.

Tijdens het floaten komen de oren onder water. Na het floaten dus goed uitspoelen. Bij oorproblemen (zoals oorontsteking, gaatjes in het trommelvlies) raden wij aan oordopjes te gebruiken die in ’t Cocon beschikbaar zijn.

Kleine wondjes en scheren

Sneetjes of schraalheid kunnen oorzaak zijn van een prikkende huid tijdens het floaten. Meestal neemt het prikken na een paar minuten af. Wij raden je aan om jezelf 24 uur voor het floaten je niet te scheren. Kleine wondjes kun je zelf afdekken met vaseline (aanwezig in de floatruimte).

Laatste halte voor Boarding

Verwijder kleding, sieraden en contactlenzen (lenzenvloeistof is aanwezig, houdertje meenemen!). Douche jezelf en was je haar grondig zodat bodylotion, olie, haarlak, gel en dergelijke volledig verwijderd zijn. In ’t Cocon is shampoo en douchegel beschikbaar.

De eerste float

Neem voorzichtig plaats in de tank en ga liggen. Geniet van de gewichtloosheid en ontspan. Na de afgesproken tijd gaat de deksel omhoog en begint de cabine te spoelen. Ga rechtop zitten en strijk je haren naar achteren. Vervolgens sta je op. Strijk het zoute water van je lichaam, stap daarna rustig uit de cabine en loop voorzichtig naar de douche om jezelf schoon te spoelen. Kleed je aan en verlaat in stilte de ruimte. Het duurzame filtersysteem zal automatisch verder gaan met het schoonmaken van de tank.

Zoutkristallen in je oren?

Wanneer je per ongeluk na het floaten je oren niet goed zijn uitgespoeld, kan het zijn dat de zoutkristallen in je oor een krakend geluid veroorzaken. Uitspoelen met warm water zal de kristallen oplossen en het probleem eenvoudig verhelpen.

Intakeformulier

Wanneer je wilt komen floaten maar onder behandeling bent bij een arts of specialist dan vragen wij je in verband met je persoonlijke veiligheid een formulier in te vullen met vragen over jouw gezondheid. Dit formulier kun je hier downloaden, uitprinten, invullen en meenemen naar ’t Cocon bij je eerste afspraak.

Wil je meer weten over floating of komen floaten? Bekijk dan onze pagina hierover of reserveer direct om het zelf te ervaren.