Floating

Floaten betekent letterlijk ‘drijven’. Nadat je voorzicht bent gaan liggen, drijft je in een floatcabine(=Cocon) die gevuld is met een zoutoplossing in water(magnesiumsulfaat oftewel Epsomzout). Doordat je drijft en je lichaam zout opneemt, kunnen lichaam en geest optimaal ontspannen welk al eeuwen bekend is. Mensen die een floatsessie hebben gedaan, beschrijven die ervaring als ‘herboren worden’ of ‘volledig tot rust komen’. De avond daarna goed slapen, wordt vaak door floaters aangegeven!

Daarnaast blijkt floaten een zeer gunstig effect te hebben op het herstel van (sport)blessures en trainingen. Ook worden er aantoonbaar goede resultaten behaald op het gebied van bijvoorbeeld pijnbestrijding, burn-out, reuma, Parkinson, fibromyalgie, RSI en chronische nek- en rugklachten zoals whiplash. Dit is wetenschappelijk ruimschoots onderbouwd! Tevens is je gehele huid weer helemaal schoon en voelt zacht aan dit voor de komende dagen!

Gewoonlijk verblijf je minimaal 4 kwartier in de floatcabine. Je kunt zelf bepalen of de cabine open of dicht gaat, verlicht of donker is en aan ons aangeven of je tijdens het floaten rustgevende muziek wilt horen via de onderwater luidsprekers. De cabine gaat aan het einde van de sessie automatisch open.

Hoe werkt het?

Floaten is drijven in een zoutoplossing van warm water (35,8 °C) waarin veel zuiver magnesiumsulfaat (Epsomzout) is opgelost, in de volksmond beter bekend als Bitterzout. Het magnesiumzout-gehalte is zo hoog dat de zwaartekracht wordt opgeheven en je met gemak blijft drijven. Je neemt middels je huid zo ook optimaal magnesium op! Je drijft in een speciaal ontworpen cabine die prikkels van buitenaf uitsluit, zodat je volledig tot rust kunt komen. De gewichtloosheid, warmte en rust zorgen ervoor dat het lichaam ontspant terwijl de bloeddoorstroming verbetert, de ademhaling en het hartritme vertragen als ook de bloeddruk en de hersenfrequentie dalen. Zo krijgt het lichaam de kans om zijn natuurlijke balans, waarin alle delen en systemen met elkaar samenwerken, zich te hervinden. Je merkt na afloop direct het resultaat!

Kijk hier voor meer informatie over de werking van floaten.

Floaten en medicijngebruik

Floaten kan de werking van medicijnen beïnvloeden! Wie wil floaten maar medicijnen gebruikt en/of onder behandeling is van een huisarts of specialist is genoodzaakt van te voren contact op te nemen met ‘t Cocon. Met het oog op jouw veiligheid kan het namelijk nodig zijn dat je toestemming krijgt van de arts alvorens te gaan floaten. Cliënten die lijden aan (chronische) aandoeningen zoals bijvoorbeeld fibromyalgie, reuma, whiplash, burn out, betalen voor een 10-badenkaart (10 x 60 minuten floaten) een aangepast tarief. Hiervoor is (wellicht) een verklaring nodig van een erkend behandelaar.

Voor de tarieven kijk je hier.

Afspraak maken?

Online afspraak

Afspraken kunnen het best online worden gemaakt dit om fouten te voorkomen. Wel kunt u altijd mailen of bellen tijdens openingstijden, waarbij u wel rekening moet houden dat wij met klanten bezig zijn.

Zorg dat je 10 minuten voor je afspraak aanwezig bent, zodat je in alle rust kunt gaan floaten. Wie te laat komt voor de afspraak, loopt de kans dat hij/zij niet de volledige tijd kan floaten (maar wel tegen vol tarief), dit in verband met volgende klanten. Wij zijn helaas genoodzaakt om vergeten of niet tijdig afgezegde afspraken (minimaal 24 uur van te voren) in rekening te brengen. Enkele uitzonderingen daargelaten.

Lees, voordat je komt floaten, de pagina ‘Voordat je komt’ zodat je goed voorbereid bent op je eerste floatsessie en vul het intakeformulier van te voren in als je onder behandeling bent van een arts of specialist.

Floaten en Massage

In ’t Cocon wordt na Floaten ook Massage aangeboden. Worden de behandelingen immers gecombineerd, dan kunnen zij elkaar versterken. Wanneer er sprake is van chronische (pijn)klachten dan vermindert het benodigde aantal uren voor herstel met gemiddeld 30%.

Ervaringen delen

Zoveel mensen lopen met klachten waar de reguliere geneeskunst niet passend raad mee weet. Velen slikken medicijnen en zijn daar niet blij mee. Ze weten echter niet hoe het anders kan. Het delen van jullie verhalen kan wellicht voor een anderen een eye-opener zijn! Wij krijgen jullie verhalen altijd uit de eerste hand en zijn zelf telkens weer verrast om te horen over de positieve effecten. Het lijkt ons mooi als je verhaal in bredere kring bekend wordt. Mocht je jouw ervaringen met floaten willen delen via onze website, stuur ons dan een email met je verhaal.