Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een float sessie?

Wij raden aan om 60 minuten te floaten, je hebt altijd tijd nodig om tot rust te komen als je net in het water ligt. Daarnaast is het mogelijk om 45, 75 en 90 minuten te komen floaten. Voor de ervaren floaters maken wij in overleg een uitzondering, dan is langer ook mogelijk!

Wordt de tank volledig gesloten?
De ideale floatsessie vereist dit om alle prikkels buiten te houden en omdat je anders condensatie veroorzaakt. Maar een startende floater kan de klep zeker een beetje open laten. Wij weten uit ervaring dat deze meestal alsnog wordt gesloten.
Ik heb last van claustrofobie; zal mij dat dan lukken?
Dit is de meest gestelde vraag bij ‘T Cocon. Echter tot op heden heeft nog niemand met claustrofobie het niet volgehouden. Zelfs mensen met claustrofobische klachten sluiten vaak na een poosje de klep uit zichzelf en ervaren het niet als claustrofobisch. Daarnaast heb je altijd de controle over de klep en het licht binnenin de cabine, dat geeft een gevoel van veiligheid. Mocht je toch liever met de klep open floaten is dit natuurlijk mogelijk, het draait er uiteraard ook om dat je doet wat goed voelt.
Floaten, doe je dat in badpak of zwembroek?
Bij voorkeur float je naakt. Alles draait om geen prikkels en de minste kleding zorgt ook voor druk of spanning. Mocht je het niet prettig vinden is een zwembroek/badpak mogelijk.
Brengen we zelf handdoeken mee?
Douchegel, handdoek, nekkussentje en föhn zijn aanwezig. Je hoeft dus niks mee te nemen, dát is pas ontspanning!
Ben je alleen of zijn er nog andere mensen ?
Elke floattank is opgesteld in een eigen ruimte, deze bestaat uit een omkleedruimte, douche en de ruimte waar de floattank in staat. De deur kan op slot en als je samen met iemand komt zie je elkaar pas weer na afloop.
Kan ik met mijn partner samen floaten?
Technisch ja, maar wij staan dit niet toe ook weer om dezelfde reden, floaten is bedoeld om zo min mogelijk prikkels te ervaren en zo tot rust te komen. Iemand die naast je ligt, gaat sowieso een storende factor zijn, kleine bewegingen, hoesten, kuchen, en niet te vergeten kletsen tijdens de sessie!
Kan ik met mijn kind floaten?
Ja dat kan, hier maken we wel een uitzondering op de vorige regel. De meeste ouders blijven gewoon in de kamer naast het grote bad.
Kan ik floaten als ik een wondje heb?
Ja, het zout zal gaan prikken op de wond, maar dat is over het algemeen heel kort. Echter is in elke kamer vaseline aanwezig. Als je vaseline op het wondje doet, zal je er niets van voelen, dit sluit de huid namelijk af.
Kan ik floaten tijdens mijn menstruatie?
Hier gelden dezelfde normen als bij het zwemmen.