Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een float sessie?

Normaliter 1 uur. Op verzoek  is 2 uur ook mogelijk.

Wordt de tank volledig gesloten?

De ideale floatsessie vereist dit om alle prikkels buiten te houden en ook omdat je anders condensatie veroorzaakt. Maar een startende floater kan zeker met de klep een beetje open laten. Wij weten toch uit ervaring dat je ze snel zal sluiten.

Ik heb last van claustrofobie; zal mij dat dan lukken?

Dit is de meest gestelde vraag bij ‘T Cocon. Echter tot op heden heeft nog niemand met claustrofobie het niet volgehouden. Zelfs die mensen sluiten na een 10 tal minuten de klep uit zichzelf en ervaren het niet claustrofobisch.

Wat is de definitie van claustrofobie?

Claustrofobie is angst voor gesloten ruimtes in een situatie waarover je geen controle hebt. Bij floaten heb je zelf altijd controle over het licht en over de klep wel of niet te sluiten.

Floaten, doe je dat in badpak of zwembroek?

Bij voorkeur float je naakt. Alles draait om geen prikkels en de minste kleding zorgt ook voor druk of spanning. Mocht je het niet prettig vinden is een zwembroek/badpak mogelijk.

Brengen we zelf handdoeken mee?

Douchegel, handdoek en föhn zijn aanwezig. Enkel bij goedkope acties wordt er gevraagd om zelf handdoek mee te brengen, maar dat vermelden we dan altijd bij de actie.

Ben je alleen of zijn er nog andere mensen ?

Elke floattank is opgesteld in een aparte kamer die voor 1 uur is gereserveerd. Je kan (maar hoeft niet) de kamer op slot doen. Elke kamer heeft zijn eigen wasbak en douche!

Kan ik met mijn partner samen floaten?

Technisch ja, maar wij staan dit niet toe ook weer om dezelfde reden, floaten is een uur zonder enige prikkel; Iemand die naast je ligt, gaat sowieso een storende factor zijn, kleine bewegingen, hoest, kuch, enz.

Kan ik met mijn kind floaten?

Ja dat kan, hier maken we wel een uitzondering op de vorige regel. De meeste ouders blijven gewoon in de kamer naast het grote bad.

Kan ik floaten als ik een wondje heb?

Ja, het zout zal gaan prikken op de wonde, maar dat is heel kort. Echter is in elke kamer vaseline aanwezig. Als je vaseline op de wonde doet, zal je er niets van voelen.

Kan ik floaten tijdens mijn menstruatie?

Hier gelden dezelfde normen als bij het zwemmen.