Wat ons drijft is uw gezondheid
Waarom 't Cocon floating?
> optimaal ontspannen
> schoon, hygiënisch & betrouwbaar
> vriendelijke & professionele begeleiding
> aandacht voor lichaam & geest
> in hartje Deventer

Voordat je komt floaten!

De gebruikte floatcabines zijn zodanig ontworpen dat zij voldoen aan moderne en belangrijke eisen voor hygiëne en constructie. De cabine is technisch volkomen veilig en het water wordt gezuiverd en gesteriliseerd via een speciaal ontworpen systeem, ontwikkeld en gecontroleerd door TNO. Een luchtcirculatiesysteem zorgt er voor dat er op elk moment voldoende frisse lucht wordt aangevoerd.

Voordat je komt graag de instructie video bekijken!

Let op als je medicijnen gebruikt!

Floaten kan de werking van medicijnen beïnvloeden! Wie wil floaten maar medicijnen gebruikt en/of onder behandeling van een huisarts of specialist is, is genoodzaakt van te voren contact op te nemen met ’t Cocon. Met het oog op jouw veiligheid kan het namelijk nodig zijn dat je toestemming krijgt van je arts alvorens te gaan floaten.

De zout oplossing (MGSO4)

De cabine is gevuld met normaal water vermengd met bitterzout, dat speciaal is samengesteld voor het floaten. In de cabine is circa 500 kg bitterzout opgelost waardoor het mogelijk is er in te drijven, gewichtloos en vrij van druk.

Drijvende lichaamshoudingen

In de floatcabine lig je op de rug. Je kunt experimenteren met de beste houding die je zelf het prettigst vindt. Bijvoorbeeld de handen achter het hoofd, op je borst, langs je lichaam. Als je het moeilijk vindt de nek te ontspannen kun je gebruik maken van een hoofdkussentje.

Ogen en oren

Probeer te voorkomen dat er zout in je ogen komt. Zorg ervoor dat je rustig blijft liggen, ontspan, strijk je haar naar achteren en kom niet met je handen aan je gezicht. Wanneer er onverhoopt toch zout in de ogen komt heb je daar een paar minuten ongemak van. Je kunt gebruik maken van de handdoek die in de cabine hangt om je ogen droog te deppen.

Tijdens het floaten komen de oren onder water. Bij oorproblemen (b.v. oorontsteking, gaatjes in het trommelvlies) raden wij aan oordopjes te gebruiken die in ’t Cocon beschikbaar zijn.

Kleine wondjes en scheren

Sneetjes of schraalheid kunnen oorzaak zijn van een prikkende huid tijdens het floaten. Meestal neemt het prikken na een paar minuten af. Wij raden je aan om jezelf 24 uur voor het floaten niet te scheren. Kleine wondjes kun je zelf afdekken met vaseline (aanwezig in de floatruimte).

Laatste halte voor Boarding

Verwijder kleding, sieraden en contactlenzen (lenzenvloeistof en houdertje meenemen!). Douche jezelf en was je haar grondig zodat bodylotion, olie, haarlak, gel e.d. volledig verwijderd zijn. In ’t Cocon is shampoo en douchegel beschikbaar.

De eerste float

Neem voorzichtig plaats in de tank en ga liggen. Geniet van de gewichtloosheid en ontspan. Na de afgesproken tijd klinkt vanzelf een signaal zodat je weet dat dan de tijd om is. Ga rechtop zitten en strijk je haren naar achteren. Vervolgens sta je op. Strijk het aanhangende zoute water van je lichaam en stap dan rustig uit de cabine en loop voorzichtig naar de douche om jezelf schoon te spoelen. Kleed je aan en verlaat in stilte de ruimte. Het filtersysteem zal automatisch beginnen met het schoonmaken van de tank.

Intakeformulier

Wanneer je wilt komen floaten maar onder behandeling bent bij een arts of specialist dan vragen wij je in verband met je persoonlijke veiligheid een formulier in te vullen met vragen over jouw gezondheid. Dit formulier kun je hier downloaden, uitprinten, invullen en meenemen naar ’t Cocon bij je eerste afspraak.

Zoutkristallen in je oren?

Wanneer je per ongeluk je oren na het floaten niet goed uitgespoeld hebt, kan het zijn dat de zoutkristallen in je oor een krakend geluid veroorzaken. Uitspoelen met warm water zal de kristallen oplossen en het probleem eenvoudig verhelpen.

 

’t Cocon floating
Boek nu
't Cocon floating
Walstraat 58
7411 GN Deventer
0 570 220 543
tcocon@live.nlOpeningstijden
dinsdag t/m zaterdag
10.00 - 22.00 uur
zondag
12.00 - 18.00 uur
Open op afspraak
dinsdag t/m zaterdag
18.00 - 22.00 uur