Wat ons drijft is uw gezondheid
Waarom 't Cocon Floating?
> optimaal ontspannen
> schoon, hygiënisch & betrouwbaar
> vriendelijke & professionele begeleiding
> aandacht voor lichaam & geest
> in hartje Deventer

Massages

In ’t Cocon werken meerdere gediplomeerde masseurs die diverse massages aanbieden. Boeken vindt plaats middels (mail)overleg waarbij minimaal 3 dagen van te voren dient te worden geboekt.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt er zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt dan bij bijvoorbeeld een sportmassage. Het hoofd is hierbij niet los te zien van het lichaam.

Sportmassage

Een massage gericht op herstel na blessures en behandeling bij problemen  met spierspanning.

Ayurvedische massage

Lichaam, ziel en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ayurvedische massage brengt de drie eenheid in balans door heilzame behandelingen met warme kruidenolien die zijn afgestemd op de constitutie en conditie van de individuele mens.

Stoelmassage

Stoelmassage is een eenvoudige en doeltreffende manier om in korte tijd te ontspannen en nieuwe energie te krijgen. Stoelmassage wordt ook ingezet als hulpmiddel ter preventie van nek- en schouderklachten. De stoelmassage is een drukpuntmassage die is afgeleid van de Japanse massagetechniek Shiatsu. De massage wordt door de kleding heen gegeven en bestaat uit de behandeling van hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. De massage duurt ongeveer 25 minuten.

Integratieve massage

Integratieve Massage heeft als voornaamste doel mensen lichamelijk en geestelijk te ontspannen, overtollige stress te verwijderen en energieblokkades te verminderen. Hierdoor kan de vitale lichaamsenergie opnieuw vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam, geest en ziel, wat een sterk algemeen helende werking met zich meebrengt.

Integratieve Massage is ook een uitgelezen weg om mensen bewuster te maken van hun lichaam als bron van genot en welbehagen waardoor het tegemoet komt aan de fundamentele menselijke behoefte om warm en liefdevol aangeraakt en gekoesterd te worden. Het is een oase waarin men van kop tot teen, met hart en ziel verwend wordt.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een behandelvorm met grote dieptewerking en kan worden toegepast bij stress en fysieke klachten. De basis van Holistic Pulsing bestaat uit ritmische beweging. De cliënt ligt gekleed op een massage tafel en het lichaam wordt in een onafgebroken stroom van zachte golvende en strekkende bewegingen gebracht. Door de stromende en golvende bewegingen worden de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht waardoor de doorstroming van de lichaamsvochten gestimuleerd wordt en de afvoer van afvalstoffen bevorderd. Veel mensen ervaren een diepe ontspanning waardoor het lichaam wordt uitgenodigd verkrampingen en emotionele spanningen los te laten.

 

Biodynamische massage

Biodynamische massage is een lichaamsgerichte massage gebaseerd op de biodynamische psychologie. Bij Biodynamische massage ligt de focus op duurzame verlichting van fysieke, emotionele en energetische klachten. Het lichaam heeft van oorsprong het vermogen om zich, na ingrijpende emotionele gebeurtenissen of stress , volledig te herstellen. In biodynamische therapie wordt massage gebruikt om dit zelfregulerende vermogen te activeren.

Voetreflex massage

Voetreflexologie is een therapie die gebaseerd is op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Door het hele lichaam lopen energiebanen die onder andere in de voeten eindigen. De reflexpunten en reflexzones in de voeten corresponderen met organen en orgaansystemen. Door deze punten en zones te behandelen gaat een stimulerende werking uit naar de betreffende organen waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. Harmonie en samenwerking tussen lichaam en geest kunnen zo weer worden hersteld.

 

Afspraak maken?

In ‘t Cocon werken meerdere masseurs die diverse massages aanbieden.

’t Cocon Floating
Boek nu
't Cocon Floating
Walstraat 58
7411 GN Deventer
0 570 220 543
cocondeventer@gmail.com


Openingstijden
dinsdag t/m zaterdag
10.00 - 22.00 uur
zondag
12.00 - 18.00 uur
Open op afspraak